EGYESÜLETEK

FRISS HÍREK, INFORMÁCIÓK

2009-01-18

Két géppel, négy magyar pilóta indulhat a torinói Légi Világjátékokon.

Vissza a kezdőlapra

A napokban kaptuk a szervezőktől a hivatalos értesítést, miszerint a június elején, Torinóban megrendezésre kerülő World Air Games (WAG) UL versenyén induló 12 motoros sárkányból kettő magyar gép lesz.

Szemben az eddig megrendezett két WAG-al (1997, 2001), ez a mostani nem arról szól, hogy minden szakág világbajnokságát egy országban rendezik. A 2005-s verseny el is maradt.
Az idei verseny megrendezésére az eddigi utolsó Téli Olimpia szervező csapata jelentkezett. Teljesen új szellemben kívánják lebonyolítani a WAG-t. Csak látványos, a közönség és a média érdeklődését magára vonó versenyszámokkal bíró szakágakat hívtak meg.
Az UL szakágat a kétüléses motoros sárkányok és a hátimotoros ernyősök képviselik. A versenyek döntő többségének a Torino-Aeritalia repülőtér ad otthont.

A június 6-13 között megrendezésre kerülő versenyen csak 12 motoros sárkány indulhat. A világ minden tájáról december 15-ig beküldött előzetes nevezések elbirálása után, az elmúlt évek világversenyein elért eredményeink alapján Magyarország  két géppel, négy pilóta  indítására kapott lehetőséget.

A négy pilóta - Thuróczy Endre, Matuska Pál, Guti Gábor, Ferinc Vince - nevezését január 29-ig kell megerősítenünk.

               
        Thuróczy Endre                       Matuska Pál                          Guti Gábor                         Ferinc Vince


Vissza a kezdőlapra