EGYESÜLETEK

FRISS HÍREK, INFORMÁCIÓK

2011-04-06

 Dr. Kecskeméti Tamás MRSZ elnök levele

Vissza a kezdőlapra

 

Az A2-s kategória körüli, egymásnak ellentmondó infók tisztázására kértem egy állásfoglalást Dr.Kecskeméti Tamás MRSZ elnöktől.
Tegnap este az alábbi levelet kaptam: 
 

 

"Kedves Vince, 

 

Ma reggeli telefonbeszélgetésünk kapcsán az alábbiakban erősítem meg az elhangzottakat:

 

 1. A Magyar Repülő Szövetség meg kívánja tartani és tovább kívánja fejleszteni üzembentartói jogosításait és gyakorolni is kívánja azokat. Ehhez folyamatosan alakítja szervezetét.

 

 

2. A Magyar Repülő Szövetség nem kíván kizárólagosságra törekedni, a Hatóság álláspontját elfogadja és osztja, miszerint a vonatkozó jogosításokat minden olyan szervezet/személy megkaphatja, amelyik/aki a törvényi előírásoknak megfelel.

 

 3. A Magyar Repülő Szövetség jogosítási ügyekkel és üzembentartás szabályozással megbízott Főmérnöke nem rendelkezik hatósági jogosításokkal, feladata az MRSZ szervezetének a Hatóság üzembentartási feltételeinek történő megfeleltetése, mint fő feladat. Ezen kívül feladata mindazon légijárművek felügyelete, melynek tulajdonosai azzal az MRSZ-t megbízzák és az MRSZ-nek a vonatkozó ártáblázat szerint a díjakat befizetik. Akik nem ezt az utat járják, nem tartoznak hatáskörébe.

 

 

Ezúton hozzájárulok, hogy fenti információt nyilvánosságra hozd. 

 

Sporttársi üdvözlettel,

 

Dr. Kecskeméti Tamás

Elnök"

Mivel Elnök úr majdhogynem jogászi módon fogalmazott, ezért - kizárólag magam és a hasonszőrűek számára - megpróbálom egyszerűbben megfogalmazni:

1. pont: Tiszta sor, ez a jog eddig is megvolt, most élni (bevételt növelni) fog vele az MRSZ.

2. pont: Az MKSSZ minden jogot az MRSZ UL szakágaként gyakorol, ha az MRSZ megfelelt a fentebb említett követelményeknek, akkor az MKSSZ is, hisz a megszerzett, eddig is gyakorolt jogosítványaink közül egy sem került az MRSZ által visszavonásra.

3. pont: Vég Pál, az MRSZ társ-főmérnöke, azokkal a gépekkel foglalkozik, akik ezzel közvetlenül az MRSZ-t bízzák meg, oda ezért a díjat befizetik.

A többi (valamennyi, az MKSSZ nyilvántartásában szereplő) gép nem tartozik a hatáskörébe! 

Az azokkal kapcsolatos feladatokat továbbra is az MKSSZ látja el!

Remélem ezzel sikerült pontot tenni ennek az ügynek  a végére.

Ferinc Vince


Vissza a kezdőlapra